1000 meter dames goed voor 2,9 miljoen kijkers

14 februari 2014 09:21 | kijkcijfers | Door Televizier

Het werd geen goud, maar zilver en brons voor Ireen Wüst en Margot Boer is toch ook best mooi. 2,9 miljoen mensen waren er live getuige van.

Een behoolijk aantal, zeker omdat de wedstrijd in Sotsji om 4 uur 's middags werd verreden. Ook de voor- en nabeschouwing en Sotsji live staan in de kijkcijfer top 5. Goede Tijden Slechte Tijden trok 1,9 miljoen kijkers en staat daarmee vijfde in de top 5. Door de medailles op de 1000 meter zijn deze Winterspelen de meest succesvolle voor Nederland ooit. Oranje staat nu op 12 medailles. En zoals dat hoort, sport verbroederd, ook thuis in Nederland.

Met haar zilveren medaille is Ireen Wüst ook nog eens de succesvolste Nederlandse Olympiër ooit. Een prachtige prestatie al raken we met z'n allen ook een beetje verwend van zoveel succes.

Floortje

Floortje Dessing toog in Floortje naar het Einde van de Wereld naar Zambia om daar een Engelse te ontmoeten die een olifantenweeshuis runt en dat was goed voor 1,9 miljoen kijkers.

James Bond

RTL 4 zette grof geschut in tegen al dat Olympisch geweld en programmeerde Quantum of Solace, een James Bond-film. De zender trok daar 1,3 miljoen kijkers mee. Utopia bleef stabiel op 888.000 kijkers. En ja, er wordt nog immer veel geweend in de realityshow.

Meer over