2,5 miljoen kijkers zorgen voor droomstart Wie Is De Mol? 2014

Het nieuwe seizoen van Wie Is De Mol? had een vliegende start. Miljoenen fans zaten klaar voor de buis, met de smartphone in de hand. 

Fans zaten er al lang op te wachten, lekker gemaakt door de vele onthullingen en teasers van de afgelopen maanden. Gisteren was dan eindelijk de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Wie Is De Mol? te zien.

Dankzij bijna 2,5 miljoen kijkers heeft de succesvolle Avro-serie een vliegende start. Het is de best bekeken aftrap in geschiedenis van Wie Is De Mol? en meteen ook het best bekeken programma van de donderdag.

De winnaar van de Gouden Televizier-ring 2013 speelt dit jaar in broeierig Hong Kong. Tot zijn verdriet kon Klokhuis-presentator Maurice Lede aan het einde van de aflevering meteen weer naar huis

Wie Is De Mol? ook nummer 1 in Praatcijfers

De bijna 2,5 miljoen kijkers zaten ook vastgeplakt aan hun smartphones en twitterden Wie Is De Mol? naar de top van de Televizier Praatcijfers.

Een paar hints zijn interessant genoeg om hier te delen (en om over na te denken):

Het wordt er allemaal niet makkelijker op, ook niet met bovenstaande hints. Voor velen is deze beginfase nog een beetje verwarrend:

Nu nog zes nachten wachten op de nieuwe aflevering, maar of het dan allemaal helderder wordt? We zullen het zien.

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

In het kielzog van Wie Is De Mol? speelde Nederland 1 nóg een troefkaart uit. Het nieuwe reisprogramamma van Floortje Dessing trok maar liefst 1,7 miljoen kijkers en werd zeer goed gewaardeerd.

Ook op Televizier.nl komen positieve reacties binnen op de eerste aflevering van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld

Nova Zembla

Als tegenwicht voor het offensief van Nederland 1 zond RTL 4 de Nederlandse speelfilm Nova Zembla uit. Een gouden zet, want het verhaal van de historische ontdekkingstocht van Willem Baretsz trok maar liefst 1,2 miljoen kijkers.

Op Twitter was de speelfilm van Reinout Oerlemans ook een hit en goed voor de tweede positie in de Televizier Praatcijfers. Er waren negatieve tweets, maar ook genoeg positieve:

Het acteerwerk van topmodel Doutzen Kroes viel bij de bioscooprelease al op, maar ook op de tv-schermen leidde ze de aandacht wat af:

Reageren