2,7 miljoen kijkers voor eerste liveshow The Voice én snor Martijn Krabbé

Bij de eerste liveshow van dit seizoen verloor The Voice wat kijkers. Belangrijkste onderwerp op Twitter was enige tijd... de snor van Martijn Krabbé.

Na de 'Battles' van vorige week schakelde The Voice of Holland gisteravond over naar de liveshows. Aardig wat mensen haakten af, zoals ieder jaar. Maar met bijna 2,7 miljoen kijkers (vorige week nog bijna 3 miljoen) is de talentenjacht van RTL 4 nog altijd een superhit. 

Dat zit wel snor met The Voice

The Voice of Holland heeft achter de schermen een Twittermeter, zoals Winston Gerschtanowitz in de uitzending liet zien. En wat bleek? Het eerste belangrijke onderwerp van gesprek was niet een van de optredens, maar de snor van Martijn Krabbé.

Ook al laat hij hem staan in het kader van Movember, de maand waarin met snorren de aanacht wordt gevraagd voor een goed doel (de gezondheid van mannen), op Twitter werden er vooral veel grapjes gemaakt. 

De snor in The Voice of Holland was dus even een hot topic, voor de rest was het gisteren een gewone vrijdag.

Een paar kandidaten, zoals Coosje Smid, zongen de sterren van de hemel en veroorzaakten pieken in de Praatcijfers. Voorafgaand aan The Voice keken meer dan 2 miljoen mensen naar GTST, ook dankzij de nasleep van de moord op Mike. Na The Voice keken maar liefst 1,2 miljoen naar Humberto Tan's talkshow RTL Late Night. Heel de vrijdagavond van RTL 4 heeft lol van het succes van de talentenjacht.

SBS 6 heeft het opgegeven

Zo niet de grote concurrent. Met nog geen 300.000 kijkers voor de zoveelste herhaling van de oeroude knokfilm Under Siege 2 heeft SBS 6 de vrijdagavond duidelijk opgegeven. Hoofdpersoon Steven Seagal zelf zou zeggen: zo lang je niet vecht, kun je ook niet winnen.

Mosselmannen

In de Top 25 van de kijkcijfers valt nog op dat Mosselmannen op Nederland 1 (19.30 uur) het redelijk doet voor een realityshow. Bijna 600.0000 kijkers volgden het wel en wee van vier families uit het Zeeuwse vissersdorp Yerseke.

Meer over:

Reageren