2 miljoen kijkers voor 3x goud op de 500 meter

11 Februari 2014 11:06 | kijkcijfers | Door Televizier

Ze waren de helden van de dag: schaatsers Michel Mulder, Jan Smeekens en Ronald Mulder die op de 500 meter achtereenvolgens goud, zilver en brons pakten op de Olympische Spelen in Sotsji.

Het was een thriller van de bovenste plank. Drie Hollandse jongens die als raketten over het gladde ijs van Sotsji raasden. Het verschil bij de finish was uiteindelijk maar twaalfduizendsten van een seconde.

In een paar tergend spannende en verwarrende momenten leek het even dat Jan Smeekens goud had gewonnen, maar na een tijdcorrectie bleek het toch Michel Mulder te zijn. Zijn tweelingbroer Ronald mocht de bronzen plak in ontvanst nemen, Smeekens moest het stellen met zilver. Alles bij elkaar een hele prestatie: drie Nederlandse schaatsers op het podium voor de 500 meter. 

Hoewel het gisteren een gewone maandag was en Nederland gewoon aan het werk was, zagen miljoenen de oranje Titanenstrijd. De wedstrijd zelf werd bekeken door 2 miljoen mensen, de huldiging een paar uur later door bijna 3,4 miljoen sportfans. Dat was dan meteen het best bekeken programma van de dag. De huldiging van de dames, waaronder Irene Wüst die een dag eerder op de 3 kilometer een gouden plak won, trok een mooie 3,1 miljoen kijkers.

Alles bij elkaar zijn dat klinkende cijfers voor de winterspelen in Sotsji. De kijkcijfer top 10 bestaat uit 7 sportprogramma's, en verder alleen nog de tv-hits Radar, Spoorloos en Goede Tijden, Slechte Tijden

De thriller op de schaatsbaan zorgden voor heel wat spannende momenten voor de televisie.  

Vervolgens wisten fans van blijdschap niet meer hoe ze het hadden:

Het ging om magere duizendsten van een seconde. Klinkt weinig, maar is dat ook zo? Op Twitter sloegen mensen aan het rekenen:

Meer over