Kijkcijfers zaterdag 14 mei 2022

De TV van gisteren: 3 miljoen kijkers voor chaotische Songfestival-finale

15 mei 2022 09:02 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© ANP

De finale van het Eurovisie Songfestival 2022 zit erop. De show wordt druk nabesproken, want wat was het een chaos die 3.090.000 Nederlandse kijkers op NPO 1 voorgeschoteld kregen. 

Presentatrice Laura Pausini die ziek werd. Problemen met stemmen die niet doorkwamen. Slechte verbinding met meerdere landen. Tussendoor het nieuws vanuit de EBU dat er mogelijk sprake was van fraude in de puntentelling tijdens de tweede halve finale... Hoe dan ook, Oekraïne was de onmiskenbare winnaar. En nu is het afwachten in welk land het Songfestival volgend jaar georganiseerd wordt. 

Hier zijn de Van Rossems

Vóór het Eurovisie Songfestival begon, was Hier zijn de Van Rossems mét de onlangs overleden Sis van Rossem te zien op NPO 2. Haar zien en horen spreken, ontroerde sommigen van de 731.000 kijkers.

Oh, wat een jaar!

Oh, wat een jaar! trok met Songfestival als concurrentie nog 627.000 kijkers naar RTL 4. Volgende week zal het programma met Chantal Janzen, Ruben Nicolai en Tijl Beckand naar verwachting weer hoger in de kijkcijfer top 25 staan. 

Onmogelijke duetten

311.000 kijkers keken liever naar een herhaling van Onmogelijke duetten op SBS 6 dan naar het Songfestival. Onder anderen Stefania Liberakakis, die vorig jaar namens Griekenland meedeed aan het Songfestival, was te zien en zong 'met' Whitney Houston.  

Meer over