32,5 miljoen Duitsers zien Die Mannschaft winnen

9 juli 2014 13:41 | kijkcijfers | Door Televizier

De halve finale tussen Duitsland en Brazilië heeft een nieuw record opgeleverd. Ruim 32,5 miljoen Duitsers zagen hoe de mannen van Joachim Löw gehakt maakte van de Brazilianen.

Niet alleen in Nederland werd de wedstrijd goed bekeken. Miljoenen Duitsers waren gisteren getuigen van de historische overwinning op Brazilië. 32,57 miljoen mensen keken naar ZDF om te genieten van het hoogstaande voetbal van Die Mannschaft. ''Dat is een marktaandeel van 87,8 procent'', aldus een woordvoerder van de zender. 

Record

Het vorige record stond op 31,1 miljoen kijkers. Dat was tijdens de halve finale van het vorige WK, toen Duitsland met 1-0 van Spanje verloor.

Record door slecht weer

Het slechte weer heeft vermoedelijk bijgedragen aan het kijkcijferrecord. Op veel plaatsen in Duitsland regende het gisteravond pijpestelen, waardoor veel mensen thuis naar de wedstrijd keken. Vanwege de regen ging het supportersplein in Berlijn, met grote schermen, een poosje dicht. Bij de 32,57 miljoen kijkers zijn niet de mensen meegerekend, die buiten de deur (op pleinen en in kroegen) de halve finale bekeken.

Ook werden er tijdens de wedstrijd een recordaantal tweets verstuurd.

Meer over