4,4 miljoen kijkers zien Ter Mors goud winnen op 1500 meter

De 1500 meter van de dames werd een volledig Nederlands feestje. Een unieke 1, 2, 3, en 4 voor Ter Mors, Wüst, Verbeek en Leenstra.

4,4 miljoen kijkers konden dat Oranje podium wel waarderen. Daarmee is de 1500 meter de op een na best bekeken Olympische uitzending tot nu toe. Alleen de winst van Sven Kramer op de 5 km werd door meer mensen gezien (4,6 miljoen). De 1500 meter mondde uit in een verrassing. Niet Ireen Wüst, maar Jorien ter Mors pakte de winst en huilde na afloop tranen met tuiten, net als de kijkers.

Na afloop zei Ter Mors dat ze haar medaille graag zou ruilen voor een plak bij het shorttracken, haar grote liefde. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde, al zat er ook een aardige grap in.

Moordvrouw

Bijna de hele kijkcijfer top 5 bestaat uit de Olympische Winterspelen, alleen het Eredivisie voetbal veroverde een plaatsje in de top met 3,5 miljoen kijkers. Het meest besproken werd de RTL 4-serie Moordvrouw. En de meningen over de kwaliteit van de serie lopen uiteen.

Miljoenenjacht

De deelnemer die de koffertjes mocht openmaken in Miljoenenjacht moest even slikken toen bleek dat hij een bod van 97.000 euro geaccepteerd had terwijl hij 2 miljoen euro in zijn koffertje had. 2,1 miljoen mensen slikten met hem mee, al was de hoeveelheid leedvermaak op Twitter verrassend groot.

Meer over:

Reageren