5000 meter dames goed voor 2,2 miljoen kijkers

De laatste individuele schaatsafstand leverde zilver en brons op en 2,2 miljoen kijkers. De helft minder dan de 10 km heren van de dag ervoor trok.

Misschien voorzagen veel mensen dat het niet nagelbijtend spannend zou worden bij de vrouwen. Zoals verwacht won de Tsjechische Sablikova en werd Ireen Wüst tweede. De enige verrassing was Carien Kleibeuker op de derde plek. Zij kreeg om verschillende redenen dan ook de meeste aandacht.

Ook de rest van de kijkcijfer top wordt beheerst door de Olympische Winterspelen, met op plek 11 (1,5 miljoen kijkers) de wedstrijd van de 2-mans vrouwenbobslee. De Nederlandse dames eindigden op plek 4, een prestatie van formaat voor een land zonder bobsleebaan.

Dit is Mijn Lijf

Bijna een miljoen mensen genoten van cellulites, droge vagina's en huidaandoeningen in Dit is Mijn Lijf.

Utopia

Utopia zakte net onder de 900.000 kijkers, en die maakten zich allemaal druk om Andrea die kleding van een goed doel klauwde en het vervolgens ontkende. Andrea vergat waarschijnlijk dat er meer dan 100 camera's op het terrein hangen en iedereen kon zien dat zij de jatmoos was. Sindsdien heeft de zwaargelovige dame het zwaar te verduren op Twitter.

Reageren