Aardige start voor De Slimste Mens, KvdB meest besproken

Gisteravond ging de NCRV zomerhit De Slimste Mens van start met 737.000 kijkers. Het meest besproken programma was Knevel & Van den Brink.

Geen wervelend begin dus voor De Slimste Mens, maar gezien het terrasjesweer niet onverklaarbaar. Opvallend: de kandidaten konden slechts één programma noemen bij de vraag ‘welke programma’s wonnen de afgelopen dertien jaar de Gouden Televizier-Ring?’

Spoorloos extra

Het verhaal van Patrick in Spoorloos Extra hield maar liefst 1.270.000 kijkers binnen. In het programma werd het heftige verhaal verteld van zijn vader die nietsvermoedend vliegles gaf aan de 9/11 terroristen en momenteel vast zit voor drugssmokkel.

Laatste Liefde voor Later

Liefde voor Later moet wat kijkers inleveren. De laatste aflevering van het KRO-programma trok 754.000 geïnteresseerden.

Praatcijfers

Talkshow Knevel & Van den Brink maakte op Twitter de meeste tongen los. Er werd met name gepraat over historicus en Midden-Oosten expert Koos van Dam die een storm aan kritiek over zich heen kreeg; zo werd hij uitgemaakt voor antisemiet.

Het duet van Maaike Ouboter en Michael Prins in De Beste Singer-Songwriter viel duidelijk beter in de smaak. Zo twitterde nieuwslezeres Fleur Wallenburg: “Voor het eerst deze dag heb ik ‘t ijskoud. Wat was dit goed zeg.” Geen wonder dus dat de twee nachtegaaltjes de halve finale wonnen.

Reageren