Kijkcijfers zaterdag 19 maart 2022

De TV van gisteren: jarige André van Duin en Paul de Leeuw scoren

20 maart 2022 12:51 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Omroep MAX
Het was zaterdag de avond van André van Duin en Paul de Leeuw op NPO 1. Beide heren werden in het zonnetje gezet voor hun 75e en 60e verjaardag. En daar waren veel kijkers wel voor te porren.

Wie fan is van André van Duin, kon z'n geluk niet op zaterdagavond: Heel Holland bakt stond volledig in het teken van de presentator, ter ere van zijn 75e verjaardag afgelopen februari. 2.195.000 kijkers zagen hoe de bakkers broodjes kroket, kaaskoekjes en heuse André van Duin-taarten maakten. Animal crackers, pizza, meneer de Bok, en een paard in de, eh, tent: ja, alle André-ingrediënten kwamen in de verjaardagsspecial voor. Tot groot vermaak van kijkers.

Paul de Leeuw 60 jaar!

Na Heel Holland bakt, keken er 1.181.000 kijkers naar de verjaardagsspecial over Paul de Leeuw op NPO 1. De presentator blaast op 26 maart 60 kaarsjes uit. Ter ere van die mijlpaal maakte BNNVARA een documentaire waarin vrienden en collega's uit de tv- en theaterwereld hun zegje over de spraakmakende presentator doen. 

Weet ik veel

Op de zaterdagavond van RTL 4 staat nog altijd Weet ik veel aan de top. 1.230.000 kijkers zagen deze keer Bram Krikke, Heleen van Royen en Howard Komproe het tegen elkaar en een studio vol studenten opnemen.

Hoge bomen 

In Hoge bomen op SBS6 deed Sonja Bakker voor het eerst op tv haar verhaal over haar plagiaatrel en relatiecrisis. Vriend Barry schoof even later ook aan. Daar gingen 307.000 kijkers voor zitten. De positieve reacties op dit interview zijn uiterst zeldzaam. 

Hazes is de basis

Hazes is de basis zit met 297.000 kijkers weer ietsje in de lift, wat het SBS6-programma deze zaterdag een plekje oplevert in de kijkcijfer top 25. En veel (opbouwende) kritiek.

Meer over