Kijkcijfers dinsdag 2 augustus 2022

De TV van gisteren: Anniko van Santen valt in de smaak in De Slimste Mens

3 augustus 2022 09:10 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Screenshot De Slimste Mens
Het meest succesvolle zomerprogramma op de Nederlandse televisie kreeg gisteren een bekende op bezoek. Anniko van Santen maakte haar entree in De Slimste Mens. En dat ging best goed.

Bijna 1,4 miljoen kijkers zagen dinsdag hoe Anniko van Santen overtuigend de dagwinnaar werd in De Slimste Mens. Het was een opvallende entree omdat Anniko jaren geleden al eens de winnaar was van het programma, maar dat was toen RTL 4 De Slimste uitzond. Dit is de NPO en daarom mag Anniko gewoon weer aantreden. Veel kijkers vonden haar een aanwinst. 

En Anniko deed het zo goed dat Robert wel eens gelijk zou kunnen hebben. 

B en B Vol Liefde

RTL 4 heeft deze zomer B&B Vol Liefde als hit en ook dinsdag stelde het programma niet teleur met 818.000 kijkers. In deze aflevering kreeg Denise in Spanje een nieuwe man aan de deur en bleek Petra nogal jaloers op Daisy die sinds kort bij Hans in Frankrijk logeert. Intussen deed Tjerk zijn best om op Madeira alle dames in te pakken. 

NPO 1 beleefde een mager avondje. Op primetime scoorde Kasteelvrouwe Emmy slechts 653.000 kijkers. Een herhaling van Het Mooiste Meisje van de Klas was daarna goed voor 486.000. Voor SBS 6 waren de cijfers ook niet om naar huis te schrijven. De realityserie Urk! trok op primetime 428.000 kijkers. Toch heeft een aantal kijkers zeker plezier om de reeks. 

Meer over