De kijkcijfers van vrijdag 19 juli

Bijna 1.5 miljoen kijkers voor De slimste mens

20 juli 2019 09:09 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Stijn Ghijsen/KRO-NCRV
Het zal inmiddels niet meer verbazen, maar De slimste mens blijft het kijkcijfertechnisch enorm goed doen. Ook vrijdagavond was het, na het Journaal van 20.00 uur, weer het best bekeken programma van de dag.
In totaal stemden 1.42 mensen af op de quiz van presentator Philip Freriks en de brommende éénmansjury Maarten van Rossem. Afgelopen maandag begon de quiz nog met een aantal van 1.43 miljoen kijkers, dus dat aantal is ongeveer gelijk gebleven. Op Twitter werd uiteraard weer gretig meegedaan met de kennisquiz.

Tour de France en De avondetappe

In de Tour de France werd vrijdagmiddag een belangrijke tijdrit gereden. Jammer genoeg zagen we onze Belgische vriend Wout van Aert onderuit gaan. Hij moest de Tour verlaten. Verder deed zijn teamgenoot Steven Kruijswijk goede zaken voor het klassement. Op NPO 1 keken 627.000 mensen naar de Tour. Daarnaast schakelden veel Nederlanders ook in op Eurosport of op onze zuiderburen. De avondetappe wist in de avond 934.000 kijkers te trekken. Aan tafel zat onder meer Marianne Vos, die La Course won.

En verder..

En wat was er nog meer te beleven op de televisie op vrijdagavond? Er werd gretig afgestemd op Het gevoel van de Vierdaagse op NPO 1, daar keken in totaal iets meer dan een miljoen mensen naar. Ook Jinek scoorde weer prima kijkcijfers, 840.000 mensen besloten na De avondetappe af te stemmen op de talkshow waarin onder meer werd gesproken over de enorme huizenprijzen. De programma's op prime time op RTL 4 moesten het allemaal doen met een aantal van tussen de 500.000 en 640.000 kijkers.

Meer over