Bijna 3 miljoen mensen zien de laatste Battle-ronde van The Voice

RTL 4 blijft met The Voice of Holland heer en meester van de vrijdagavond. Bijna 3 miljoen mensen zagen favoriet  Mitchell Brunings zich naar de live-shows zingen.

Het was weer een spannende aflevering van RTL 4's succesvolle talentenjacht The Voice of Holland. In de laatste 'battles' van dit seizoen moest nog maar blijken of favorieten Mitchell Brunings (foto) en Gerrie Dantuma genoeg vocale power hadden om door te gaan naar de volgende ronde. Maar jawel hoor, verrassing, de twee sterren in de dop zitten in de live shows.

Televizier Praatcijfers: The Voice heerst

Het begint bijna een saai verhaal te worden. Met bijna 3 miljoen kijkers was The Voice opnieuw heer en meester op de vrijdagavond. Ook in de Televizier Praatcijfers stond de succesvolle talentenjacht veruit bovenaan, met maar liefst 6.319 tweets.

Mitchell Brunings vs Steven de Geus

Het moment waarop topvocalisten Mitchell Brunings en Steven de Geus het tegen elkaar op moesten nemen maakte de tongen los op Twitter. De vrienden waren beide steengoed, maar slechts eentje mocht er door naar de live shows. En, zoals dat gaat op RTL 4, de uitslag kwam pas na de reclamebreak. 

Spannende minuten, want voor veel kijkers was Mitchell de beste, maar verdiende Steven zeker ook een plekje in de volgende ronde.

De 'steal' van Marco Borsato

De vreugde was daarom groot toen beide artiesten door mochten naar de volgende ronde. Ilse de Lange besloot dat Mitchell de beste zanger was, waarop Marco Borsato op de knop drukte voor een 'steal'. Heel even liet hij Steven de Geus een moment zweten, maar toen voegde hij de zanger toe aan zijn eigen team.

John de Mol & co. hebben deze regel dit seizoen bedacht om niet een topkandidaat naar huis te hoeven sturen en het werkt: beide mannen zijn door. Tot opluchting van de kijkers.

Gerrie Dantuma verwelkomt Steven de Geus

Vorig jaar was Gerrie Dantuma nog een van de topkandidaten, maar slachtoffer van de regels van de battles. Zij zong zich al eerder naar de live shows. Het lid van Team Borsato was blij met de move van Marco en verwelkomt Steven de Geus op Twitter.

Kijk hieronder nog een keer naar de prachtige auditie van Mitchell Brunings, waar zelfs de erven van Bob Marley diep van onder de indruk zijn.

Reageren