Bloedstollende ontknoping 10 km trekt 4,3 miljoen kijkers

Werkend Nederland kwam tot stilstand toen Jorrit Bergsma en Sven Kramer hun strijd op de 10 km uitvochten. 4,3 miljoen mensen zagen Sven Kramer uiteindelijk het goud verliezen.

Sven Kramer zou goud winnen op de 10 km in Sotsji, dat wist iedereen al vier jaar. Na de blamage van de verkeerde wissel in Vancouver moest dit revanche worden. Er was alles aan gedaan om Sven naar het hoogste treetje te krijgen op deze Olympische Spelen.

Niemand had gerekend op ene Jorrit Bergsma. Hij zette een fantastische tijd neer op de 10 km en daar kwam Sven niet meer aan.

Rijdende Rechter

De Olympische Winterspelen beheersen de kijkcijfer top 10, zelfs De Rijdende Rechter (1,5 miljoen), kreeg deze keer niemand op het puntje van zijn stoel.

Utopia

Intussen blijft Utopia het maar goed doen voor SBS, dinsdag keken weer meer dan 900.000 mensen naar het wel en wee van de mensen in de loods. Zij zagen dat het daar steeds minder op een Utopia lijkt. De zwaargelovige Andrea blijkt kleding van een goed doel achterover te hebben gedrukt. Oh oh.

Reageren