Goed boeren

Boer zoekt vrouw Europa vestigt seizoensrecord

12 november 2023 11:31 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© KRO-NCRV
De kijkcijfers van Boer zoekt vrouw zijn niet meer zo denderend als voorheen. Daarbovenop klinkt er kritiek op de huidige reeks, die volgens de hardste critici zelfs 'tergend saai' zou zijn. Gelukkig voor Yvon Jaspers zitten de kijkcijfers nu toch iets in de lift. 

De definitieve kijkcijfers van zondag 5 november zijn bekend. Inclusief uitgesteld kijken heeft de negende aflevering in totaal 2.492.000 kijkers getrokken, zo openbaart Stichting KijkOnderzoek. Dat is het hoogste aantal van dit seizoen. 

Kijkcijfers Boer zoekt vrouw Europa 

Echt nood aan de man is er nog niet voor Boer zoekt vrouw Europa, met een tot nu toe verzekerd publiek van ruim 1 miljoen kijkers. Maar die gegarandeerde 2 miljoen lineaire kijkers? Das war einmal. Onlangs herinnert kijkcijferkenner Tina Nijkamp zich bovendien de 4,1 miljoen kijkers (inclusief uitgesteld kijken) voor de seizoensstart van de vorige internationale versie van Boer zoekt vrouw.  

Kriebels en vonken 

Waar dit aan ligt? Tv-kenners gissen erop los. Slow-tv is Boer zoekt vrouw altijd al geweest. Toch zijn veel kijkers van mening dat er dit seizoen wel erg weinig actie is. Ook klinkt er ergernis over de bleue boerin Bernice. Nu er dan eindelijk kriebels en zelfs vonken om de hoek komen kijken, leveren de boeren wat meer spraakmakende tv op - en dat is dan wellicht terug te zien in de kijkcijfers. 

Boer zoekt vrouw Europa is vanavond om 20.23 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Meer over