Boer Zoekt Vrouw glorieuze winnaar kijkcijferoorlog

Zoals verwacht harkte Boer Zoekt Vrouw zondagavond de meeste kijkers binnen. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen scoorde 3,7 miljoen.

Erland Galjaard, de RTL 4-baas die besloot om zijn twee populairste series tegenover Yvon Jaspers te programmeren kan voorlopig opgelucht ademhalen. Moordvrouw en Divorce hielden het kijkcijferverlies behoorlijk beperkt tegenover het boerengeweld.

Boer Zoekt Vrouw

Eerst Boer Zoekt Vrouw. Yvon kwam de brieven langsbrengen bij de boeren en dat leverde voor sommigen grote teleurstellingen op. De arme Gert-Jan kreeg slechts 2 brieven, Janko 12 en boer Willem was ronduit chagrijning dat hij 'maar' 56 vrouwen van Yvon voorgeschoteld kreeg. Dat was inderdaad wat karig in vergelijking met de 1808 pakketten die boer Tom met de vorkheftruck uit een bus mocht tillen. Een opsteker voor Post NL in zware tijden.

En ook dit keer maakte de knappe tulpenboer Tom weer veel los bij de kijkers thuis.

Moordvrouw en Divorce

RTL 4 nam een grote gok door Moordvrouw en Divorce tegenover Boer Zoekt Vrouw te zetten, maar beide series weerden zich kranig tegenover boer Tom en de rest. Moordvrouw kwam uit op 1,5 miljoen en Divorce op 1,9 miljoen kijkers. Een paar honderdduizend minder dan normaal.

Homeland

Het werd serieliefhebbers niet gemakkelijk gemaakt deze zondag. Ook Homeland begon aan een nieuw seizoen bij BNN.

Meer over: