Buch In De Bajes scoort crimineel goed

Menno Buch is met zijn documentairereeks over het leven in een vrouwengevangenis de onvervalste winnaar op primetime. Maar liefst 1.25 miljoen mensen keken naar Buch In De Bajes 3.

Met die score komt Buch, toepasselijk genoeg, op de derde plaats in het kijkcijferklassement. De programmamaker hoeft alleen het 20.00 Uur Journaal (1.93 miljoen) en Goede Tijden Slechte Tijden (1.45 miljoen) voor zich te dulden.

RTL 4 verslaat Nederland 1 

Het was sowieso een uitstekende avond voor RTL 4. Voordat Buch achter de tralies verdween, deed ook John van den Heuvel goede zaken met Op De Vlucht. Hij wist 1.19 miljoen kijkers te trekken en versloeg daarmee Ali B En De 40 Wensen. De gulle rapper moest het doen met een score van 809.000. Het lukte alleen Jaap Jongbloed om Nederland 1 in de avonduren boven het miljoen te krijgen: Het Mooiste Meisje Van De Klas was goed voor 1.17 miljoen liefhebbers. Later op de avond zaten de Toppers bij RTL Late Night, waardoor Humberto Tan 1.10 miljoen kijkers scoorde, bijna het dubbele van Pauw & Witteman met 648.000. 

Matige avond voor SBS 6

SBS 6 had een weliswaar stabiele maar matige primetime score. Rommel Of Rijkdom harkte 462.000 kijkers bijeen, terwijl twee herhalingen van de komische misdaadserie Castle de zender 494.000 kijkers opleverden. Alleen Utopia in de vooravond en Hart van Nederland op de late avond scoorden behoorlijk met respectievelijk 870.000 en 723.000 kijkers.

Expeditie Poolcirkel veelbesproken

De praatcijfers laten een interessante ontwikkeling zien. Expeditie Poolcirkel is met 433.000 kijkers niet bepaald een hit te noemen. Het door Lieke van Lexmond gepresenteerde survivalprogramma valt daarmee zelfs buiten de top 25 best bekeken programma's. Op social media blijkt de ijzige show echter behoorlijk populair. Maar liefst 1094 tweets werden gewijd aan de halve finale waarin topsporter Mark Huizinga bijn naar huis werd gestuurd door een verbond tussen zijn medekandidaten Curt Fortin, Tim Coronel en Esther Schouten. Huizinga kwam uiteindelijk toch nog terug, maar de kijkers konden het tactisch stemgedrag niet zo waarderen.

Martin was duidelijk niet de enige met die mening...

Het gedwongen vertrek van Olympisch judokampioen Huizinga, door velen gezien als de gedoodverfde winnaar, leidde tot steunbetuigingen.

Overigens lijkt alle kritiek de drie uiteindelijke Poolcirkel finalisten behoorlijk koud te laten...

 

 

Reageren