Kijkcijfers dinsdag 21 maart 2023

De TV van gisteren: Burgerzaken blijft een kijkcijferdrama op NPO1

22 maart 2023 09:06 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© KRO-NCRV
Burgerzaken was in verband met de verkiezingen een weekje niet te zien, maar nu het programma terug is, zijn de scores net zo slecht als daarvoor. Slechts 517.000 mensen wilden het KRO-NCRV-programma over het reilen en zeilen in gemeentehuizen zien.

517.000 is zo weinig dat het een wonder is dat de NPO nog niet heeft besloten om Burgerzaken uit de programmering te schrappen. En het is ook een wonder dat Arjen Lubach en zijn Avondshow daarna het cijfer nog weten op te krikken tot 1 miljoen kijkers. Gelukkig hadden sommige mensen toch een fijne tijd bij het kijken naar Burgerzaken. 

Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde trok voor Burgerzaken nog 1,1 miljoen kijkers en zoveel had KvW er nog niet eerder dit seizoen. Deze dinsdag ging het over piri piri, het pittige Portugese kruid dat in Nederland overal doorheen wordt gegooid terwijl het in Portugal alleen over de kip gaat. 

Ontvoerd

Op RTL 4 deed Beau van Erven Dorens het beter dan bij de première van zijn talkshow. Beau trok dinsdag 672.000 kijkers en dat is meer dan Jinek er over het algemeen heeft. John van de Heuvel gaat met zijn Ontvoerd ook de goede kant op. Het programma waarin ouders worden geholpen hun ontvoerde kind terug te vinden, trok 748.000 kijkers en dat zijn er zo'n 100.000 meer dan vorige week. John hielp deze week Gijs die zijn naar Oostenrijk ontvoerde zoon Sebastijaan al 8 jaar niet had gezien. Dat lukte uiteindelijk maar niet dankzij de helpers van John, Marc en Bertus die de jongen en zijn moeder onopvallend zouden moeten observeren. Maar moeder had ze al snel in de smiezen. 

Meer over