Champions League Barcelona - Ajax topscoorder op woensdagavond

Gisteravond speelde Ajax een loodzware wedstrijd tegen het sterke Barcelona. De wedstrijd werd, zoals gebruikelijk, massaal bekeken en besproken.

Ajax speelt dit jaar in een moeilijke Champions League-poule. Zoals door velen al verwacht verloor Ajax de wedstrijd van Barcelona met 4-0. Trainer Frank de Boer baalde als een stekker: "Dit is toch wel een dreun. We hebben twee of drie goals weggegeven." De wedstrijd werd door 2.371.000 voetbalfans bekeken.

Praatcijfers: 84% van de tweest over Champions League

Maar liefst 84% van alle tweets over tv-programma's gingen over de Champions League-wedstrijd. Ajaxsupporters steunden hun club massaal en houden moed:

Dokter Tinus

Eind augustus deed de woensdagavond van SBS6 het bijzonder goed met programma's als Dokter Tinus en Waar Is De Mol? Inmiddels doen deze shows het iets minder goed: Dokter Tinus trok 880.000 kijkers en Waar Is De Mol?, gisteravond met Gers Pardoel, moest het doen met 686.000 kijkers.

Ook de vooravond van SBS is tot een dieptepunt gedaald. De sketchshow Ik Ook van Jou trekt nog maar 184.000 kijkers, terwijl afvalshow The Biggest Loser Holland  door slechts 170.000 belangstellenden wordt gevolgd.

Reageren