Champions League met jeugdig PSV scoort

31 juli 2013 09:38 | kijkcijfers | Door Televizier

Je kon er gisteravond niet omheen: de Champions League wedstrijd met PSV en Zulte Waregem in de hoofdrol. Deze scoorde goed op tv en Twitter.

De wedstrijd moet een enorme opsteker zijn geweest voor PSV. Het elftal is volledig vernieuwd onder het bewind van trainer Philip Cocu. Hij leidde zijn team, waarvan de gemiddelde leeftijd slechts 21 jaar is, naar een 2-0 overwinning. Dat onder toeziend oog van 1,2 miljoen Nederlandse tv-kijkers.

De Slimste mens

Ook goed nieuws voor Philip Freriks en Maarten van Rossem. Hun programma De Slimste Mens scoorde voor het eerst meer dan een miljoen kijkers; 1.011.000 om precies te zijn. Is dat regenachtige weer toch nog ergens goed voor.

Praatcijfers

Uiteraard werd de wedstrijd van PSV tegen Zulte Waregem ook druk besproken op Twitter. Er waren eigenlijk alleen maar lovende woorden te vinden over PSV. Toch wist Radio 538-columnist Rob Scheepers de draak te steken met de jonge jongens van PSV:

Verder was ook de razendpopulaire account van Bart van Merwijk, nee niet Bert van Marwijk, overactief op Twitter. Hij voorzag de wedstrijd zoals gewoonlijk van cynisch commentaar. “De eerste gele kaart in een wedstrijd van PSV na 68 minuten. Waar is Van Bommel als je 'm nodig hebt?”, twitterde hij onder andere.

Meer over