Overwinning op oudejaarsavond

Claudia de Breij vaagt Guido Weijers alsnog weg dankzij uitgesteld kijken

7 januari 2023 18:10 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Claudia de Breij en Guido Weijers leken elkaar qua kijkcijfers amper te ontlopen. Een week na dato blijkt de oudejaarsconference van Claudia vele malen beter bekeken dan die van haar vakgenoot.

Op oudejaarsavond zagen 1,6 miljoen mensen op NPO 1 hoe Claudia de Breij live haar derde oudejaarsvoorstelling speelde. Eerder die avond keken ruim 1,4 miljoen kijkers naar Guido Weijers op RTL 4.

Uitgesteld kijken

Stichting Kijkonderzoek, verantwoordelijk voor de dagelijkse kijkcijfers, verrekent een week na uitzending alle kijkers die uitgesteld naar programma's kijken. Daar doet zich een interessant fenomeen voor: Guido's kijkdichtheid groeit naar 1,88 miljoen, maar de conference van Claudia blijkt door 2,27 miljoen mensen te zijn gezien. Volgens de stichting hebben uiteindelijk zelfs een slordige 4 miljoen mensen een deel van haar show gezien.

Champagne

De Breij laat aan het ANP weten blij en trots te zijn en de champagne alsnog open te willen trekken: "We zien al jaren dat terugkijken bij de oudejaarsconference steeds belangrijker wordt. Voor heel veel mensen is oudejaarsavond feesten en 1 januari (of de dagen erna) lekker uitbrakken met de oudejaarsconference."

Peter Pannekoek

Vorig jaar behaalde Claudia's voorganger Peter Pannekoek met zijn conference een week na dato meer dan 4.2 miljoen kijkers met de cijfers van de uitzending, de herhaling, uitgesteld kijken én de mensen die via NPO Start afstemden.

Meer over