De Rijdende Rechter scoort weer goed

Het warme zomerweer houdt nog even aan en dat is terug te zien in de kijkcijfers. Toch weet De Rijdende Rechter, Wordt Vervolgd veel Nederlanders binnen te houden.

De Rijdende Rechter, Wordt Vervolgd is al tijden een succes en weet regelmatig ruim boven de miljoen kijkers te scoren. Ook gisteravond lokte het programma genoeg geïnteresseerden van de terrasjes weg. Er keken 805.000 mensen naar het verhaal van Rietje en haar huisvarkens.

Bestemming Onbekend

Vorige week vielen de kijkcijfers van Bestemming Onbekend al vies tegen. Er keken toen maar 167.000 mensen naar Klaas van Kruistum in een tropische jungle; bijna de helft van wat het programma normaal binnenhaalt. Gisteravond zagen slechts 198.000 mensen de avonturen van Chresta en Charlotte tussen de sekstoeristen in de Filipijnen.

William & Kate

Net 5 gooide hals over kop hun programmering om, om de film William & Kate uit te zenden. Geen gekke keuze, het sprookjesverhaal van de Britse royals trok 291.000 kijkers. Genoeg om de kijkcijfertop 25 van gisteravond af te sluiten.

Praatcijfers

Verreweg het meest spraakmakende programma van de avond was opnieuw Knevel & Van den Brink. Het onderwerp van gesprek was gastpresentator Jan Marijnissen. De meningen waren nogal verdeeld over de ex-politicus. MAX-baas Jan Slagter was in ieder geval enthousiast: “Overtuigend optreden van gastpresentator Jan Marijnissen. Verademing vergeleken met van Rossem, die zat er meer voor zichzelf.”

Op Twitter deed Bestemming Onbekend het overigens een stuk beter. Veel kijkers lieten weten erg ontroerd te zijn door het programma. Van Kruistum was blij met deze reacties: “Zo te lezen kwam deze #bestemmingonbekend flink binnen, dank voor jullie reacties!”

Reageren