KIJKCIJFERS VRIJDAG 2 AUGUSTUS

De Slimste Mens scoort beter dan Journaal

3 Augustus 2019 09:17 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Stijn Ghijsen/KRO-NCRV
De Slimste Mens heeft vrijdagavond weer voor erg goede kijkcijfers gezorgd. De enorm populaire quiz op NPO 2 wist zelfs meer kijkers te bereiken dan het Journaal van 20.00 uur.
In totaal stemden 1.62 miljoen mensen af op de spelprogramma van presentator Philip Freriks en de éénkoppige jury Maarten van Rossem. De nieuwe uitdager op vrijdag was politicus en advocaat Don Ceder. Uiteraard werd er op Twitter lekker meegespeeld met De Slimste Mens.
 

Eredivisie

Op vrijdag is ook de Nederlandse Eredivisie weer begonnen. En die competitie blijft toch altijd populair in ons land. De eer was aan PEC Zwolle en Willem II om het seizoen te openen. Uiteraard was de wedstrijd live op Fox Sports, maar de samenvattingen blijven het altijd goed doen. Zo ook vrijdag, want er stemden 815.000 mensen af op het Eredivisieprogramma op NPO 1 waarin de samenvatting werd getoond en er werd geduid.

Jinek

Eva Jinek wist met haar talkshow ook weer keurige kijkcijfers veilig te stellen. Er stemden 741.000 mensen af op NPO 1. Daarin was onder meer de voormalig winnaar van het Songfestival Conchita Wurst te gast. Ook schoven Ellie Lust en Rik van de Westelaken aan.

En verder..

Het RTL 4-programma Ik weet er alles van wist 726.000 kijkers te scoren, dat zijn er net iets minder dan Jinek. Het Mega Piraten Festijn deed het ook goed op NPO 1 met 665.000 kijkers. Op SBS 6 waren het Hart van Nederland en het Shownieuws die behoorlijk wat kijkers trokken, maar andere programma's op die zender bleven achter.

Meer over