De TV gisteren: Heel Holland wil Bakken met Kerst

17 december 2015 08:39 | kijkcijfers | Door Televizier

© Victor Arnolds - MAX

Hoe kon het ook anders, de eerste aflevering van Heel Holland Bakt Kerst deed het fantastisch. 1,6 miljoen mensen zagen de comeback van Martine Bijl.

Martine Bijl was voldoende hersteld van haar hersenbloeding om voice-over van de kerstafleveringen van Heel Holland Bakt op zich te nemen. En ze klonk als vanouds.

Aan de aflevering deden oud-deelnemers van vorige seizoenen mee. En dit keer moeten ze kerstbaksels maken. De afleveringen zijn deze zomer al opgenomen, dat maakte het een beetje een surrealistische ervaring.

Maar goed, kerstbaksels dus. Vooral deelnemer Michiel viel op met de kerstpiek die hij op zijn taart probeerde te zetten.

En dan hadden we nog Farida, die er een ouderwetse puinzooi van maakte.

Zet de Aarde op 1

Opvallend genoeg deed ook RTL 4 goede zaken met de film Gooische Vrouwen. 1,2 miljoen mensen keken naar de film met Linda de Mol die toch al meerdere keren te zien was op televisie. Zet de Aarde op 1, het milieuprogramma op NPO 1 waarin donateurs werden geworven voor het Wereld Natuur Fonds deed het niet best, slechts 691.000 mensen keken. En zagen heel veel Nederlandse artiesten hun best doen voor moeder aarde.

Meer over