Kijkcijfers donderdag 7 februari 2018

De TV van gisteren: 1,1 mijoen kijkers voor 5 km waarop we niet winnen

8 februari 2019 08:32 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
De eerste dag van het WK Afstanden was een beetje een domper omdat een Noor de 5 km won. 1,1 miljoen mensen zagen het gebeuren.
Iedereen verwachtte dat Sven Kramer of Patrick Roest er met de gouden medaille vandoor zou gaan, maar het werd Sverre Lunde Pedersen die iedereen te snel af was. De teamsprint bij de heren en de dames werd wel door Nederland gewonnen.

DWDD

Met 1,1 miljoen kijkers was de 5 km een van de best bekeken programma's van de avond. De wereld draait door deed het nog net iets beter met een Paul Witteman-special. Dat is best knap omdat de politieke special recht tegenover het schaatsen was geprogrammeerd.

 

DanceSing

Jinek scoorde ook topcijfers (1 miljoen) met een debat tussen D66 voorman Rob Jetten en Thierry Baudet van Forum voor Democratie. Op RTL 4 scoorde Groeten uit 19xx 807.000 kijkers met Hans Kazan en zijn gezin die teruggingen naar 1965 en de eerste bootcamp-aflevering van DanceSing trok 456.000 mensen. De kandidaten moesten gek genoeg zingen in een achtbaan en abseilen van de Euromast.

Meer over