De TV van gisteren: 1,1 miljoen kijkers voor aftrap Tessa

27 november 2015 07:53 | kijkcijfers | Door Televizier

© Victor Arnolds - BNN

NPO 1 begon gister aan de nieuwe serie Tessa. De zender zal in z'n nopjes zijn met de kijkcijfers, want er keken meer dan een miljoen mensen naar aflevering 1.

NPO 1 reserveert het tijdslot na het Achtuurjournaal op donderdag dit hele jaar voor dramaseries. Na Overspel is het nu de beurt aan Tessa. Daarin speelt Thekla Reuten de rebelse lerares Tessa, die rookt op de wc's en rollebolt met de rector. Veel kijkers hebben de serie weten te vinden: 1,1 miljoen zagen de eerste aflevering. Omdat Thekla ook te bewonderen was in Overspel, was deze nieuwe rol voor sommige kijkers even wennen:


Tessa
 is een bewerking van de Deense serie Rita, die in Nederland te zien is op Netflix. Rita-fans waren verbaasd dat de BNN-versie zo lijkt op het origineel:


Maar andere kijkers realiseren zich dat remakes de gewoonste zaak van de wereld zijn:


Lees ook:
Ons interview met Thekla Reuten over Tessa

 

Europa League

Ondanks de goede score van Tessa was NPO 1 niet de winnaar op primetime. En ook RTL 4 stond niet bovenaan, ook al keken er 1,4 miljoen mensen naar Chantal Blijft Slapen. Het was RTL 7 dat er met de winst vandoor ging. De mannenzender had Europa League-voetbal op het programma staan.
Nadat in de vooravond al 674.000 kijkers AZ uitgeschakeld zagen worden door Partizan Belgrado, liep de score op tot 1,5 miljoen kijkers voor de wedstrijd tussen Ajax en Celtic. Ook de Amsterdammers stonden er lange tijd slecht voor. Ajax móést winnen om kans te houden op overwintering in de Europa League. Maar het bleef steeds maar 1-1. Vooral Yaya Sanogo moest het ontgelden op Twitter:

Net voor het einde van de wedstrijd wist invaller Vaclav Cerny toch nog de 2-1 te scoren. Zo zorgde de 18-jarige Tsjech ervoor dat Ajax een beetje hoop houdt op de volgende ronde.

 

 

 

Meer over