Kijkcijfers maandag 28 november

De TV van gisteren: 1,1 miljoen kijkers voor sprookjesbruiloft Maxime en Leroy

29 november 2022 07:57 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Oe-lala, de liefde hing gisteravond in de lucht op SBS6. Onder toeziend oog van 1,1 miljoen kijkers gaven Maxime Meiland en Leroy Molkenboer eindelijk hun ja-woord in Chateau Meiland.

Met dit prachtige moment sloten de Meilandjes gelijk weer een reeks af. Het is de vraag of de familie Gillis deze aantallen volgende week kan overtreffen.

Chateau Meiland

Het zat er dan ook al het hele seizoen aan te komen, maar in de voorlopig laatste aflevering van Chateau Mieland was het dan eindelijk zover: het sprookjeshuwelijk van Maxime Meiland en haar Leroy. Hoewel de meeste kijkers hier natuurlijk al een groot deel van hadden gezien (mede dankzij RTL Boulevard) smolten ze gisteravond alsnog bij de schattigste taferelen en de drie prachtige jurken van de populaire bruid. 

Expeditie Robinson

Op RTL4 ging het er in tegenstelling tot bij hun concurrentie iets minder rooskleurig aan toe. In de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson, waar ditmaal 771.000 mensen naar keken, werd er namelijk op afvallerseiland een bikkelharde strijd gestreden tussen kemphanen Vincent Vianen en Thijs Boermans. Uiteindelijk trok die laatste aan het kortste einde: na een nagelbijtend spannende evenwichtsproef moest hij alsnog de expeditie verlaten.

Vincent maakt nu nog kans om de halve finale te halen, maar dan zal hij volgende week nog wel moeten winnen van 'publieksfavoriet' Dzifa Kusenuh.

WK-Voetbal steeds populairder

Wat verder populair was op tv, zal niemand verbazen: voetbal, voetbal en... nog eens voetbal. De wedstrijd tussen Portugal en Uruguay was goed voor 1,99 miljoen kijkers op de voet gevolgd door Brazilië en Zwitserland (1,8 miljoen). Ook De Oranjewinter (906.000) en de wedstrijd tussen Korea en Ghana (653.000) kunnen prima cijfers noteren.

Meer over