Kijkcijfers van dinsdag 12 juni 2018

De TV van gisteren: 1,1 miljoen voor Oranje voetbalvrouwen tegen Slowakije

De voetbalvrouwen van Oranje speelden dinsdag een WK kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije. 1,1 miljoen kijkers op Veronica zagen de Leeuwinnen met 1-0 winnen.
Het was een moeizame wedstrijd die pas in blessuretijd werd gewonnen door een doelpunt van Lieke Martens. De Leeuwinnen zijn nog niet geplaatst voor het WK in Frankrijk, dat hangt nog af van de wedstrijd tegen Noorwegen.

De rijdende rechter wordt vervolgd

De andere programma's kwamen, met uitzondering van het Journaal, niet boven de miljoen kijkers uit. Opsporing verzocht trok 920.000 mensen, GTST had er 863.000 en Jinek kwam tot de 846.000 en De rijdende rechter wordt vervolgd tot 788.000. Daar liep het voor de verandering eens goed af in de zaak van Maurice en mevrouw Rozendaal. Mevrouw Rozendaal was boos omdat Maurice haar auto in de prak had gereden, maar de onmin was bijgelegd.

VI Oranje blijft thuis

De tweede aflevering van VI Oranje blijft thuis trok 547.000 kijkers en was de eerste zonder Johan Derksen en René van der Gijp maar met Beau van Erven Dorens die nogal wat kritiek had op de eerste uitzending van VI Oranje vanwege alle kritiek op Humberto Tan en zijn redactie. Wilfred Genee sloeg zich er dapper doorheen.

Meer over:

Reageren