De TV van gisteren: 1.1 miljoen zien Dafne Schippers winnen

Het EK atletiek levert ook NPO 2 gouden kijkcijfers op. 1.10 miljoen mensen zagen de triomf van Dafne Schippers en de tragedie van Churandy Martina.

Dafne prolongeerde haar Europese titel op de 100 meter. Churandy Martina leek even voor de tweede dag op rij in de prijzen te vallen, maar hij werd gediskwalificeerd op de 200 meter na een vermeende valse start. De immer positieve sporter baalde, maar was tevreden over zijn tijd en keek zelfs al vooruit naar de Olympische Spelen. 

Weinig animo voor andere sport

Het EK Atletiek in Amsterdam trekt alle aandacht op tv naar zich toe, andere sportevenementen als het EK Voetbal of de Tour de France doen er even niet meer toe. Zo scoort Studio France een ietwat magere 508.000 kijkers en moet De Avondetappe genoegen nemen met een keurige 693.000 wielerfans. De heren van Voetbal inside kunnen alleen maar van die cijfers dromen. De voorlaatste aflevering van het seizoen werd door een matige 259.000 kijkers gezien. En dat terwijl het weer een ouderwets hilarische chaos was.

In de uitzending werd ook stilgestaan bij de winst van Dafne, het verlies van Churandy en de stand van zaken in de Tour. Daarvoor was Michael Boogerd aangeschoven aan de bar, maar de jongen naast hem viel meer mensen op dan wat de oud-prof te melden had.

Afbeelding

 

Geen betere tijden voor Nieuwe Tijden

Al met al geen geweldige avond voor RTL 4 dat op primetime niet eens in de buurt kwam van het miljoen kwam. Nieuwe tijden is nog niet het gehoopte succes, sterker nog er kijken steeds minder mensen. 622.000 soapies zagen de vrijdaguitzending, maandag waren dat er nog ruim 850.000. Wel goed nieuws voor RTL Late Night dat zich behoorlijk wist te herpakken. Na 496.000 kijkers op donderdag scoorde de show 726.000 kijkers als weekafsluiter.

Al vinden sommigen altijd wel een reden om te blijven kijken.

Reageren