De TV van gisteren: 1.15 miljoen voor weekfinale Slimste Mens

NPO 2 is dankzij De slimste mens ook op vrijdagavond populair. Ruim 1.15 miljoen zagen de spelshow waar jurylid Maarten van Rossem langzaam in de kerstsfeer komt.

Uiteraard is het hele seizoen van De slimste mens al maanden geleden opgenomen, maar de makers houden heel goed rekening met de uitzenddata en dus kreeg de immer erudiete eenmansjury een koddig kerstboompje naast zijn stoel. Maar de meeste ogen waren gericht op culinair journaliste Hiske Versprille die voor de vijfde maal dagwinnaar bleek.

RTL scoort met knockouts

De absolute winst ging naar RTL 4 waar 2.29 miljoen getuige waren van de een-na-laatste knockouts ronde van The voice. Het was aan Guus Meeuwis om zijn drie finalisten te kiezen en dat bleek nog een pittige klus voor de Brabander die pijnlijke keuzes maakte. De talentenjacht was zelfs populairder dan het NOS journaal, goed voor 2.1 miljoen kijkers en een tweede plek in de kijkcijfer top 25. Flikken Maastricht werd 3e met een uitstekende 1.86 miljoen kijkers.

Maar de makers mogen wel wat beter op de details letten...

Groenendijk verslaat Bodar

Hoe populair The voice ook was, RTL 4 verloor heel wat kijkers door de theatershow Alle dagen van Richard Groenendijk te herhalen. 651.000 mensen zagen de komiek vertellen over onder meer zijn avonturen in de spermabank en de onvermoede inspiratie die het Burda breiboek kan geven. Met die score was hij toch sterker dan 5 jaar later waarin mediapriester Antoin Bodar zo vlak voor kerst mooie woorden sprak voor 620.000 toehoorders.

Meer over:

Reageren