De kijkcijfers van woensdag 21 november 2018

De TV van gisteren: War Child-show geen kijkcijfersucces

Het was woensdagavond weer tijd voor het jaarlijkse War Child-evenement Jij & Ik, waarin met muzikale optredens aandacht werd gevraagd voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen. Er zijn een hoop donaties binnengekomen, maar een kijkcijferkanon was het niet.

Het evenement trok 570.000 kijkers en haalde daarmee nummer 19 van de kijkcijferlijst. De rest van de NPO 1-avond scoorde torenhoge cijfers. De wereld draait door haalde een aantal van 1,4 miljoen, Het Journaal ging door naar 2 miljoen en Tussen kunst en kitsch wist 1,7 miljoen kijkers binnen te slepen. Pauw kreeg op de late avond veel lof over zijn interview met militair Marco Kroon, die vertelde tijdens een missie in Afghanistan in 2007 te zijn mishandeld en verkracht. 868.000 kijkers zagen het interview.

Paul de Leeuw

Goede tijden, slechte tijden voerde de avond aan bij RTL met een score van ruim 1 miljoen kijkers. Daarna volgde Het Perfecte Plaatje (996.000) en Van der Vorst ziet Sterren (957.000), waarin Peter op bezoek ging bij Paul de Leeuw die openhartig vertelt over de periode waarin hij blaaskanker had. Boxing Stars scoort nog steeds niet best met 380.000 kijkers. En Twitter leek het niet leuk te vinden dat Tommy Christiaan een voorkeursbehandeling kreeg...

Sylvana Simons

Verder kwam gisteren André Hazes terug met zijn reallifesoap André Hazes: Ik haal alles uit het leven, dat 700.000 kijkers strikte voor SBS 6. NPO 3 begon met de nieuwe serie Me Jane, You Tarzan? waarin presentatoren Sofie van den Enk en Ersin Kiris feminisme in Nederland onderzoeken, maar er keken slechts 148.000 mensen. De documentaire Sylvana: demon of diva trok op NPO 2 340.000 kijkers. Er werd veel getweet over het portret van de politica en de meningen waren uiteraard verdeeld. 

Meer over:

Reageren