Kijkcijfers donderdag 15 december

De TV van gisteren: 1,2 miljoen kijkers genieten van laatste concert Rob de Nijs

16 december 2022 09:15 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Still NPO Start
Rob de Nijs kan terugkijken op een prachtige avond. De zanger wist maar liefst 1,2 miljoen mensen aan de buis gekluisterd te houden met zijn laatste concert.

Het best bekeken programma van de avond was het daarmee echter niet: het NOS Journaal van zowel 20:00 uur (1,9 miljoen) als 18:00 uur (1,3 miljoen) gingen er met het goud en zilver vandoor.

Het Is Mooi Geweest

Rob de Nijs gaf deze zomer zijn laatste grootste concert in het Ziggo Dome. Voor een uitverkochte zaal speelde hij - gesteund door diverse grote artiesten als Claudia de Breij en Waylon - zijn grootste hits als Malle Babbe en Banger Hart. Omroep MAX vond dat dit moment niet zomaar voorbij mocht gaan en besloot daarom eerder dit concert uit te zenden. Nu waren niet alle kijkers tevreden door de manier waarop, maar alsnog genoot het overgrote meerderheid met volle teugen!  

André Rieu

Muziek bleek gisteravond sowieso een goede vervanger van het WK Voetbal. Eerder op de avond zaten immers ook al 857.000 mensen klaar voor een nieuwe aflevering van André Rieu: Welcome to My World, een Britse docuserie waarin de muzikant samen met het Johann Strauss concert wordt gevolgd. In deze voorlaatste aflevering ging het onder meer over zijn grootste fan: zuster Leona uit Maastricht die in 2018 op 105-jarige leeftijd overleed.

Overige kijkcijfers

De andere zenders wisten op primetime hier nauwelijks tegenop te boksen. RTL4 deed een goede poging met de laatste aflevering van Secret Duets (706.000) en Beau (717.000). Maar voor SBS6 valt er vandaag minder feest te vieren: Gordons De Kookklunzen kwam namelijk deze week niet verder dan 217.000 kijkers. Gelukkig bezorgde het alsnog enkele kijkers een mooie avond.

Meer over