De TV van gisteren: 1.2 miljoen voor zwarte gaten

28 november 2015 08:13 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot DWDD University

Professor Robbert Dijkgraaf gaf live op televisie een college over zwarte gaten. Boeiende materie, vonden 1.2 miljoen kijkers.

Daarmee was het college toch wat minder in trek dan de tweede Knock Outs ronde van The Voice of Holland waar 2.4 miljoen kijkers naar keken. Toch is niet iedereen te spreken over de nieuwe opzet van de talentenjacht.

MindMasters Live zakt verder in

Over zwarte gaten gesproken... Door de landelijke KPN storing keken volgende week 529.000 mensen naar het debuut van MindMasters Live. Deze week waren dat er met volledig bereik zelfs nog minder. Een bedroevend lage 496.000 kijkers zaten klaar voor de mentalisten. De Raad van 10 had een fikse gedaanteverwisseling ondergaan, tv-kok Sandra Ysbrandy, Kees Tol, Roxeanne Hazes en Maarten van der Weijden hadden zitting genomen in het BN'er expertpanel. Maar echt veel positiever werd de show niet ontvangen, dat begon al vooraf. De tweet van Maarten van der Weijden vat eigenlijk het hele programma samen: je verwacht wonderen maar je zit eigenlijk vooral heel lang stil zonder dat er iets gebeurt.

Kijkcijferrecord voor RTL Late Night

Het succes van The Voice legt ook RTL Late Night geen windeieren. De talkshow was goed voor 1.55 miljoen kijkers, een nieuw record. Het vorige werd afgelopen mei gehaald toen Caro Emerald te gast was en 1.49 miljoen mensen daar wel oren naar hadden. Ook in deze aflevering zat muziek, Surinaamse muziek wel te verstaan. Een vrolijk retrospectief van de grotendeels onbekende muziek uit het land passeerde de revue en Achterhoeker Luuk Ikink bleek ook nog eens een aardig mondje Paramariboos te praten.

Afbeelding

Muppets aardig van start

In de luwte van Veronica maakten de Muppets hun comeback op de Nederlandse televisie. De avonturen van Kermit, Miss Piggy en de andere kleurrijke poppenvrienden zijn een stuk volwassener geworden. Dat werd gezien door 286.000 kijkers.

DWDD University

Terug naar het hoorcollege van de professor op NPO1. Zwarte gaten zijn complexe zaken, maar Robbert Dijkgraaf wist op heldere wijze en met hulp van onder anderen de Simpsons en The Big Bang Theory het mysterieuze interstellaire fenomeen te duiden.

Al kon niet iedereen er chocola van maken...

En sommigen waren gefascineerd door het feit dat hemellichamen geluid maken, ook al kan dat eigenlijk niet in het vacuüm van de ruimte.

DWDD en het grote Willy luisterboek

Voorafgaand aan het hoorcollege was er de reguliere aflevering van DWDD, goed voor 1.4 miljoen kijkers. Hoogtepunt was het feit dat Sander 'LuckyTV' van de Pavert een nieuw luisterboek mag maken. Al snel werd de suggestie gewekt dat het als zijn meest geslaagde typetje 'Willy' moest zijn, de ietwat volkse variant van koning Willem-Alexander. In de zaal was het lachen, gieren en brullen maar op Twitter werd er anders over gedacht.

Gelukkig was er dan toch weer die relativerende noot...

Meer over