De TV van gisteren: 1.3 miljoen voor Dance Dance Dance

11 september 2016 08:05 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

RTL 4 is dankzij de tweede aflevering van Dance dance dance is met 1.3 miljoen kijkers de overtuigende winnaar van de zaterdagavond.

Toegegeven, de dansshow ging vorige week wel van start met 1.5 miljoen maar dat mag de pret niet drukken. Wellicht keken iets minder mensen omdat er ook deze week nog geen koppel naar huis moest. Pas in de derde aflevering gaan er klappen vallen, mede gebaseerd op de tot nu toe gegeven punten. Kees Tol en Annemarie Keizer staan op een verrassende tweede plek in het klassement, met name door Kees' verbazingwekkende transformatie in Michael Jackson (foto).

Zaterdagavond SBS 6 zakt verder in

De complimenten en mooie kijkcijfers moeten een kleine pleister op de wonde zijn voor Kees nadat SBS gister ineens besloot Met de deur in huis van de buis te halen. De spelshow zou te weinig kijkers trekken, daarom werd een herhaling van Red mijn vakantie ingezet. Helaas voor SBS presteerde Rob Geus met 228.000 kijkers nóg slechter. Met die cijfers haalde de show niet eens de kijkcijfer top 25. Door de slechte lead in haalde Zullen we een spelletje doen? ook een nieuw laagterecord met 368.000 kijkers.

Overigens had een zeker Volendams echtpaar moeite met kiezen: wordt het RTL of SBS?

Jopie Parlevliet wint van Koefnoen

Dankzij Dance dance dance had RTL 4 de overhand op primetime. De super Freek show en Vive la Frans scoorden respectievelijk 664.000 en 661.000 kijkers, behoorlijk onder de maat voor NPO 1. Maar ook na het dansspektakel op RTL wist de NPO zich niet te herpakken. De tweede aflevering van de Jopie Parlevliet show was met 757.000 kijkers een stuk sterker dan Koefnoen dat 534.000 mensen wist te boeien. Jopie had Frans Bauer te gast en sprak onder meer over schaamhaar, seks en kipkluifjes.

Videosnack:
Kijk zelf hoe Kees Tol in Dance Dance Dance een ware Michael Jackson wordt

Meer over