De TV van gisteren: 1,3 miljoen voor Het Mooiste Meisje van de Klas

8 Februari 2018 08:26 | kijkcijfers | Door Televizier

© Avrotros

De tweede aflevering van Het mooiste meisje van de klas deed het een stuk beter op NPO 1 dan de première vorige weeek. 1,3 miljoen mensen zagen het tragische levensverhaal van Dorothy.

Vorig week keken slechts 907.000 mensen naar de eerste aflevering waarin het mooiste meisje weinig ellende mee had gemaakt in het leven, maar in deze tweede episode was het weer eens goed mis. De Brabantse Dorothy had het thuis niet goed, haar moeder maakte er een potje van en Dorothy trok ook nog eens hele foute mannen aan.

Groeten uit 19xx

Op RTL 4 ging het minder goed met Groeten uit 19xx waarin Henkjan Smits en zijn gezin terug gingen naar het jaar 1973. Het programma trok een tegenvallende 861.000 kijkers maar Henkjan zag er destijds wel behoorlijk blits uit.

De aflevering leverde ook nog een intrigerende vraag op.

Talkshows

Het best scorende programma van de avond was Het Journaal met 2 miljoen kijkers gevolgd door Tussen kunst en kitsch met 1,5 miljoen. De wereld draait door pakte het brons met 1,3 miljoen. Nederland ging blijkbaar vroeg naar bed want de late talkshows trokken verdraaid weinig kijkers. Humberto Tan presenteerde voor 318.000 geïnteresseerden en ook Jinek zal vandaag niet juichend uit haar bed komen gezien de 766.000 kijkers. En dat terwijl Richard Krajicek zulk goed nieuws had.

 

Meer over