De TV van gisteren: 1,3 miljoen voor Musical Awards 2018

Het Musical awards gala deed het donderdag helemaal niet slecht met bijna 1,3 miljoen kijkers. Dat is een fractie minder dan de show vorig jaar scoorde.

Grote winnaar dit jaar was de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt die de prijs won voor beste grote musical. Ook hoofdrolspeelster Simone Kleinsma viel in de prijzen.

En verder was het een mooie avond met allerlei oude bekenden. 

De slimste mens

De slimste mens was op primetime wederom het best bekeken programma met 1,4 miljoen kijkers. Muzikant Thijs Boontjes moest het veld ruimen na een spannende finale. En al eerder in de uitzending was gebleken hoe fanatiek hij en zijn medekandidaten Thijs Zonneveld en Sander Schimmelpenninck waren. Thijs Zonneveld moest vertellen hoeveel hij wist van Slot Loevestein maar kwam niet verder dan 'Hugo' en 'kist'. Beide antwoorden werden fout gerekend terwijl   'Zaltbommel' wel goed werden gerekend, ook al stond in het antwoordenlijstje 'Gelderland'. En dat viel niet zo goed bij de heer Zonneveld.

Groeten uit 19xx

Het gaat niet zo goed met Groeten uit 19xx, het programma waarin BN'ers terug gaan in de tijd. Groeten uit 19xx begon twee weken geleden met 1,1 miljoen kijkers, vorige week waren dat er nog 994.000 en deze week bleven nog slechts 778.000 mensen thuis voor het programma. Zij zagen hoe Leontien van Moorsel en haar man en dochter terug gingen naar 1980. De kijkers reisden mee. 

In de uitzending viel vooral echtgenoot Michael in de smaak.

 

Meer over:

Reageren