De TV van gisteren: 1.3 miljoen zien Avondetappe

16 juli 2016 08:39 | kijkcijfers | Door Televizier

© NOS - Stefan Heijdendael

Het aanhoudend succes van Nederlandse renners in de Tour de France legt De Avondetappe bepaald geen windeieren. 1.32 miljoen mensen zaten klaar voor de nabespreking.

En er viel ook voldoende te bepraten. Van de nummer één positie van Tom Dumoulin tot de topprestaties van Bauke Mollema, er is reden om trots te zijn. De etappe zelf werd op NPO 2 uitgezonden omdat NPO 1 overdag extra journaals over de aanslag in Nice bracht. Niet iedereen wist de Tour daardoor te vinden, de rit werd door een respectabele 740.000 kijkers gezien. 

Muziekfeest op het plein scoort

Het enige amusementsprogramma dat de kijkcijfer top 10 wist te halen is Sterren Muziekfeest op het plein, goed voor 912.000 liefhebbers van het Nederlandstalig lied die wel toe waren aan een verzetje. En dan zit je uiteraard goed bij Jan Smit en consorten die de Vismarkt in Groningen flink op z'n kop zetten. 

RTL late night over Turkije

Voor de tweede avond op rij werd de reguliere uitzending van RTL Late night ruw onderbroken door de actualiteit. Tijdens de uitzending werd duidelijk dat het Turkse leger een staatsgreep had gepleegd, waardoor in allerlijl moest worden geschoven en geschakeld. 658.000 mensen zagen uiteindelijk hoe veel van de geplande items gewoon doorgingen. Hierdoor moest Peter van der Vorst schakelen tussen een land in staat van beleg en het plezier van de Nijmeegse vierdaagse om uiteindelijk te eindigen met zangeres Loona en haar zomerhit Bailando uit 1998. 

Meer over