De TV van gisteren: 1.35 miljoen voor Smaakt Naar Meer

13 oktober 2016 07:48 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Het blijft opmerkelijk dat een programma óver een ander programma zo goed scoort. André van Duin flikt het: 1.35 miljoen zaten klaar voor zijn bakpraatshow Smaakt naar meer.

Deze week bestond het panel bekende bakfans uit meesterpatissier Rudolph van Veen, cabaretier Paul de Leeuw en bakfan Alex Klaasen, die een loodzware, zelfgebakken pindakaas-cheesecake constructie presenteerde. Het trio was echter vooral onder de indruk van de baksels die het publiek had meegenomen, vooral de bloederige hersentaart viel op en moest geproefd worden.

Afbeelding

SBS en RTL scoren ondermaats

NPO 1 bleek oppermachtig, zowel  RTL als SBS hadden moeite in de buurt te komen. De finale van Herrie op De Bosbaan wist 867.000 kijkers te boeien. SBS 6 kwam op primetime niet eens in de kijkcijfer top 25 voor. Het debuut van Queens of the jungle was goed voor 372.000 kijkers. Met de deur in huis het niet veel beter: 385.000 mensen zagen hoe Tineke Schouten ontdekte hoe Martin Gaus en Euvgenia Parakhina woonden.Maar je kan 't niet iedereen naar de zin maken natuurlijk...

Pauw versus Late Night voor de Ring

Op de late avond kregen de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring de kans om stemmers voor zich te winnen. Geer & Goor werden door RTL gedwongen aan te schuiven bij RTL Late Night, terwijl Floortje Dessing en Penoza-ster Monic Hendrickx acte de presence gaven bij Pauw. Die strijd werd wat kijkcijfers betreft nipt beslecht in het voordeel van Humberto: 681.000 mensen zagen zijn show, terwijl Jeroen het met 657.000  kijkers moest doen.

Meer over