De TV van gisteren: 1.4 miljoen mensen zien Slimste Mens-finale

De finale van De slimste mens is vrijdagavond bekeken door 1.4 miljoen mensen. Zij zagen hoe Angela de Jong de populaire quiz won.

De Jong is daarmee de eerste vrouwelijke winnaar van het televisieprogramma. In de finale bleek de columniste te slim voor schrijver Thomas Olde Heuvelt en radiopresentatrice Mischa Blok. De Jong is de opvolger van Klaas Dijkhoff, die vorig seizoen won. Twitter ging weer lekker los over de finale van De slimste mens.

Lees ook: Slimste Mens finaleweek V: En de grande finale winnaar is...

Eén tegen 100

Net als vorige week, waren ook deze vrijdagavond de quizzen het meest populair. In de lijst van best bekeken programma's staat achter De slimste mens namelijk Eén tegen 100. Iets meer dan 1.1 miljoen mensen besloten dat de NPO 1-quiz van Caroline Tensen nog wel even de moeite waard was om mee te pikken. Net als bij elke quiz, was er weer een hoop commentaar op de quiz-deelnemers.

Jinek

Ook Jinek werd erg goed bekeken en dus domineerde de NPO de vrijdagavond. Net iets meer dan een miljoen televisiekijkers stemden af op de talkshow van Eva Jinek. Aan tafel zat onder meer Gerard Joling. En daar werd veel over getwitterd.

Meer over:

Reageren