De TV van gisteren: 1,4 miljoen voor 1ste halve finale Songfestival

10 Mei 2017 08:19 | kijkcijfers | Door Televizier

© Eurovision Song Contest

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kiev trok dinsdag 1,4 miljoen kijkers naar NPO 1. Dat is een stuk minder dan vorig jaar, maar toen deed Nederland mee in de eerste eindstrijd.

Douwe Bob was toen goed voor 2,9 miljoen kijkers. De tweede halve finale trok vorig jaar 1,2 miljoen kijkers, dus deze editie scoorde net iets beter. Het niveau van de liedjes was hier en daar nogal bedenkelijk. Er was een man met een lange staart, een aap en ook nog een paard. Er viel voor de liefhebbers dus een hoop te twitteren.

Portugal kreeg wel de handen op elkaar met een mooi, gevoelig, jazzy liedje. Zanger Salvador was ook nog in bezit van een opvallende mimiek. Alles valt natuurlijk terug te lezen in ons mooie liveblog.

Dit zijn de landen die uiteindelijk naar de finale mochten.

RTL Late Night

Jeroen Pauw profiteerde van het Songfestival, hij kwam met 948.000 kijkers bijna tot het miljoen. En dat terwijl Humberto Tan (661.000 kijkers)  toch de gast van de dag in huis had. Technisch directeur van de KNVB Hans van Breukelen kwam in RTL Late night tekst en uitleg geven na de gekke persconferentie die hij dinsdagmiddag gaf. Maar daar werd eigenlijk niemand wijzer van.

Daarna besprak het testpanel van Late Night bestaande uit onder anderen Bridget en Glenn Helder de AH moestuintjes.

Meer over