De TV van gisteren: 1.4 miljoen voor finale Slimste Mens

3 september 2016 10:32 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 2

1.39 miljoen mensen zagen hoe acteur George van Houts de zomereditie van De slimste mens won. Daarmee was de kennisquiz het meest populaire amusementsprogramma van de avond.

In de finale moest de acteur het opnemen tegen Wytse van der Goot. Uiteindelijk lukte het George door tactisch spel om minder seconden over te houden dan de sportjournalist waardoor hij de genadeklap kon uitdelen. Een tactiek die volledig legaal is, maar op Twitter hadden sommigen daar toch moeite mee.

Superkids debuteert sterk

RTL 4 mengde zich voor het eerst echt in de vrijdagavondstrijd met de start van een nieuw seizoen Superkids. 1.13 miljoen mensen zaten klaar voor de kunsten van de kleintjes. Een prima score, al bleef NPO 1 de baas dankzij Witse (1.17 miljoen) en Een tegen 100 (1.30 miljoen). SBS 6 beleefde een stabiele avond: Rad van fortuin was goed voor 572.000 kijkers en de tweede aflevering van The next boy/girl band scoorde iets beter dan vorige week. Het kijkersaantal steeg van 466.000 naar 512.000 kijkers.

Koffietijd late night

Op de late avond werd de strijd glansrijk gewonnen door RTL Late night dat dankzij de sterke lead in van Superkids voor het eerst dit seizoen boven het miljoen scoorde. Jeroen Pauw moest het doen met een relatief schamele 517.000 kijkers. Opvallend, want hij had toch behoorlijk bekende gasten als Arjen Lubach en André van Duin en Janny van der Heijden die kwamen praten over het nieuwe seizoen Heel Holland bakt. Janny bleek ook nog eens jarig, dus kwam er een taart op tafel die ze al snoepend aansneed. De kijkers vonden dat wel érg gezellig worden...

Meer over