De TV van gisteren: 1,4 miljoen voor finaleweek De Slimste

24 Januari 2018 08:04 | kijkcijfers | Door Televizier

© Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

De finaleweek van De slimste mens op NPO 2 scoort tot nu toe prima. Naar de dinsdag-aflevering keken 1,4 miljoen mensen, daarmee was de kennisquiz het best bekeken programma van de hele avond. Na het Journaal van 20.00 uur.

Het was ook de avond waarop de laatste vrouwelijke deelnemer van De slimste werd weggespeeld. Kiki Schippers vond haar Waterloo tegen Sander Schimmelpenninck. Ook Thijs Boontjes is nog in de strijd.

Maar kijkers van De slimste zijn niet alleen met het spel bezig.

Jinek

NPO 1 had ook een prima avond met achtereenvolgens De wereld draait door (1,1 miljoen) Opsporing verzocht (1,1 miljoen kijkers) Opgelicht?! (1,35 miljoen) en De rijdende rechter (1,3 miljoen). Jinek sloot de avond af met iets meer dan 1 miljoen kijkers. Ze had Klaas Dijkhoff van de VVD te gast die zijn ergenis uitsprak over de 'beeldenstorm' die gaande is waarbij oude oorlogshelden het veld moeten ruimen omdat een klein groepje mensen zich gekwetst voelt. De meeste kijkers konden zich wel vinden in de argumenten van Klaas.

Nick en Simon

Op RTL 4 scoorde Uitstel van executie redelijk met 1 miljoen kijkers, daarna zakte de boel in elkaar door de herhaling van Een dubbeltje op zijn kant (604.000). Ook SBS had een moeilijke avond. De kijkcijfers van Nick & Simon: The dream zakte in naar 349.000 kijkers voor de derde aflevering.

Ook RTL Late Night viel weer buiten de Kijkcijfers top 25, de talkshow kwam niet verder dan 412.000 kijkers maar had wel een ontroerend verhaal.

Meer over