De TV van gisteren: 1.46 miljoen voor Bruni Heinke's GTST comeback

29 november 2015 09:32 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1/De Kwis

Na Kopspijkers liet De Kwis meer oude tijden herleven. Katja Schuurman kroop voor het oog van 1.46 miljoen weer even in de huid van Jessica Harmsen.

Maar Katja was niet de enige oud-soapie die haar comeback maakte. Onder luid applaus kwam GTST-vedette Bruni Heinke op om nog één keer gestalte te geven aan de begripvolle Helen Helmink. Het feest was compleet toen Bartho Braat ook nog binnenkwam om te onthullen dat hij en Helen stiekem de echte ouders zijn van Jessica.

En natuurlijk is het geen echte Kwis zonder actueel en oh-zo-gevoelig liedje. Ditmaal werd stilgestaan bij de angst voor vreemdelingen en de daarmee gepaard gaande uitingen van woede en frustratie... Compleet met spreekkoor.

Alle lof voor Adele

Over zangkunsten gesproken, NPO 3 zond Adele's BBC concert van vorige week vrijdag uit. YouTube-clipjes van de show, waaronder Adele die zichzelf persifleert, gingen viral. Je zou dus kunnen verwachten dat Nederland een beetje Adele moe was.Toch zaten een meer dan respectabele 700.000 muziekliefhebbers klaar om te genieten van haar stem en persoonlijkheid.

Maar je kan niet iedereen tevreden stellen...

En sommigen blijven toch een tikkie chauvinistisch...

Finale Beste Idee van Nederland

Topper van de avond was, zoals altijd, Ik Hou van Holland met 2 miljoen kijkers. Daardoor werd de finale van Het Beste Idee van Nederland op SBS 6 zo goed als vergeten. Uiteindelijk zagen 543.000 mensen live hoe de Makkeliek de beste vondst bleek. De makers van deze revolutionaire schoonmaakemmer op wieltjes ging naar huis met 10.000 euro voor de verder ontwikkeling van het concept.

Dat Patty Brard eigenhandig reclame maakte voor het product in de aanloop naar de finale zal ongetwijfeld hebben bijgedragen aan het succes.

Meer over