De TV van gisteren: 1.5 miljoen kijkers voor koningsdrama Een Tegen 100

4 Maart 2017 07:40 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Het was een tijd van komen en vooral van gaan tijdens een bizarre aflevering van Een tegen 100 waar 1.56 miljoen kijkers getuige van waren.

De aflevering begon met bolleboos Harmen (foto) die lange tijd één op één speelde met een vrouwelijke tegenstander. Uiteindelijk sneuvelde Harmen toen hij de afkorting voor satellietradio niet wist. Zijn opvolgster ging echter bij de eerste vraag over een kinderversje al onderuit. De vrouw die haar plekje innam delfde binnen 3 vragen het onderspit. Zelden vroeg Caroline Tensen zo vaak naar de hobbies van mensen.

2 voortrekken 12

Vrijdagavond lijkt spelletjesavond: naast Een tegen 100 was op NPO 2 ook 2 voor 12 in trek. Een meer dan keurige 961.000 mensen zaten klaar voor tweemaal twaalf vragen, maar volgens sommige twitterende kijkers stak Astrid Joosten haar persoonlijke voorkeur niet onder stoelen of banken.

Al zagen sommigen het totaal anders...

OG3NE en Voice Kids

RTL 4 had een behoorlijk goede avond. De tweede aflevering van de blind auditions van The voice kids was het best bekeken amusementsprogramma op primetime en daar spinde vervolgens Humberto Tan garen bij. De vrijdaguitzending van RTL Late Night stootte met 1.42 miljoen kijkers voor het eerst deze week concurrenten Pauw en Jinek: De verkiezingen van de troon. De NPO-talkshow moest het doen met een stabiele 1.16 miljoen kijkers. Het succes van de show had ook iets te maken met de aanwezigheid van OG3NE, die voor het eerst hun Songfestival liedje live kwamen zingen. Twitterend Nederland weet het zeker: we gaan winnen in Kiev.

Meer over