De TV van gisteren: 1,5 miljoen kijkers zien heftige Dokter Deen

16 maart 2018 08:38 | kijkcijfers | Door Televizier

© Victor Arnolds

Het laatste seizoen van Dokter Deen wordt met gemengde gevoelens ontvangen. Er gebeuren namelijk heftige dingen op Vlieland. Té heftig, menen sommige kijkers.

Dokter Deen is weer de winnaar van de avond met ruim 1,53 miljoen kijkers. Maar waar de Omroep MAX-kijkcijferhit begon als een feelgoodserie, krijgen de verhaallijnen van de hoofdpersonages in dit laatste seizoen wel een heel trieste draai - ook die van huisarts Maria Deen (Monique van de Ven) zelf. Gisteravond was te zien hoe een eilandbewoner zijn laatste adem uitblies. Veel kijkers vinden dat er teveel ellende in dit laatste seizoen gepropt wordt, terwijl andere de tragiek wel kunnen waarderen.

Temptation Island 

Tegelijkertijd met Dokter Deen barstte de verleiding los op RTL 5 met Temptation Island. Het was de veelbesproken aflevering waarin Tim zijn vriendin Deborah bedroog met verleidster Cherish. Tot zover "no girls allowed, unless Deborah Leemans". 

Bed en Breakfast

Na Dokter Deen bleven er een flink aantal mensen hangen op NPO 1 om naar Bed en Breakfast te kijken. Maar liefst 1,4 miljoen mensen zagen hoe drie uitgesproken koppels elkaars B&B beoordeelden. Vooral Ad en Esther uit Haarlem en Charla en Geert uit Urk gingen flink over de tong op Twitter. 


DWDD

Matthijs schopte het met De Wereld Draait Door ook weer tot de top 5 met 1,3 miljoen kijkers. Die zagen een Nederlands zingende Barry Hay en stoorden zich enorm aan het gedrag van tafelgast Prem. Beste Kijkers krabbelde ten opzichte van vorige week (625.000 kijkers) iets omhoog met 673.000 kijkers. De verliezer van de avond was De gezondheidstest, die van 621.000 kijkers vorige week naar 530.000 kijkers deze week ging. 

Meer over