De TV van gisteren: 1,5 miljoen voor scootmobielrel in De Rijdende Rechter

21 Februari 2018 08:07 | kijkcijfers | Door Televizier

© KRO-NCRV

In De rijdende rechter moest mr. John Reid uitspraak doen in een hoog oplopend conflict over een scootmobiel. De rechter trok bijna 1,5 miljoen kijkers met de kwestie.

Mevrouw Kolijn parkeerde haar scootmobiel in de gemeenschappelijke hal van appartementencomplex Loevestein in Heemskerk. Maar toen kreeg ze ruzie met twee strenge dames van de VVE die de scootmobiel daar weg wilden. Wie had er gelijk? De kijkers van De rijdende rechter wisten het wel. Ze ergerden zich groen en geel.

Toch gaf mr. Reid de VVE gelijk.

Uitstel van executie

Op NPO 1 scoorde ook Studio Sportwinter de pannen van het dak met 1,7 miljoen kijkers, net zoals Opsporing verzocht dat voor de gelegenheid uit Landgraaf kwam vanwege de zaak Nicky Verstappen. Op RTL 4 kwam de laatste aflevering van Uitstel van executie net boven de 1 miljoen kijkers uit. De uitzending ging over Anita die met twee huizen in haar maag zat waarvan er 1 onverkoopbaar was. Nadat Martijn Krabbé en consorten langs waren geweest, zag het huis er prachtig uit, maar het staat nog wel te koop.

Veel liefs uit Holland

Dan de minder scorende programma's. Op Net5 gaat het met de week minder met Veel liefs uit Holland van Nicolette van Dam. De derde aflevering bleef steken op 172.000 kijkers. Verdraaid weinig. Ook RTL Late night had weer een zeer matige avond. De talkshow scoorde 337.000 liefhebbers. Jinek deed het op de late avond wel goed met 1,2 miljoen. Zij had de afgetreden staatssecretaris Fred Teeven te gast die nu buschauffeur is.

Meer over