De TV van gisteren: 1.5 miljoen voor Het Beste Brein van Nederland

27 maart 2016 08:28 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten

De nieuwe AVROTROS spelshow Het Beste Brein van Nederland beleeft een vliegende start. Ruim 1.5 miljoen kijkers zaten klaar voor een portie hersengymnastiek.

Daarmee komt de quiz van Art Rooijakkers binnen op de derde plek in het kijkcijferklassement. Alleen het Journaal van 20.00 uur en Alles Mag Op Zaterdag deden het met respectievelijk 2.1 en 1.6 miljoen kijkers beter.

Beste Brein

Het Beste Brein van Nederland bleek een goed gekozen titel voor het programma, want het niveau was pittig en de diversiteit van de vragen extreem. Je moest behoorlijk opletten, wilde je thuis voor de buis een schijn van kans maken, ontdekte menig Twitteraar.

It Takes Two

Dan keek It Takes Two, goed voor 1.4 miljoen, een stukje makkelijker weg. De zangwedstrijd tussen en met BN'ers leverde in haar derde week een kleine 100.000 kijkers in, maar de reacties online zijn nog altijd even enthousiast.

De Kwis eert J.C.

De cabaretiers van De Kwis hadden de onzalige taak om grappig te zijn na een week met vrijwel uitsluitend droevig nieuws. 1.4 miljoen mensen waren na de aanslagen in Brussel en het onverwachte overlijden van Johan Cruijff wel toe aan een lach. Dat lukte behoorlijk met gast en Jezus-vertolker Martijn Fischer die uiteindelijk de aflevering afsloot als de ster van een eerbetoon aan die andere J.C.

Meer over