De TV van gisteren: 1.5 miljoen voor Kopspijkers reünie

22 november 2015 09:58 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot BNN-VARA

De VARA bestaat 90 jaar en heeft een lange cabaret traditie. Reden voor De Kwis om Jack Spijkerman te eren met een speciale Kopspijkers reünie.

Jack Spijkerman verliet in 2005 de omroep voor een commercieel avontuur bij Talpa, maar hij was nu weer terug op het oude nest. Dan mocht uiteraard het Kopspijkers cabaretteam en hun klassieke typetjes niet ontbreken. Onder meer prinses Beatrix, Trijntje Oosterhuis en Ivo Opstelten (foto) schoven aan om de week door te nemen. Het bleek een nostalgisch weerzien.

En er waren ook gewoon veel goede grappen.

Ik Hou Van Holland best bekeken

Smaken verschillen, want wederom was Linda de Mol weer het populairst. Er keken 2 miljoen naar Ik Hou Van Holland, waarin dit keer radio dj's het opnamen tegen presentatrices. Het zal 't gevolg zijn van die lange, donkere avonden waar je het liefst knus met z'n allen spelletjes speelt. Al blijven sommige best lastig.

En eigenlijk viel vooral veel mensen op dat er iets vreemds aan de hand is met de kleding van Linda de Mol.

Junior Eurovisie Songfestival domper

In Sofia verdedigde de 15-jarige Shalisa de Nederlandse eer tijdens het 13e Junior Eurovisie Songfestival in Bulgarije. Helaas zagen alleen al in Nederland 339.000 kijkers dat haar Million Lights niet echt in de smaak viel. Uiteindelijk kwam ze op plek 15 van 17 terecht ondanks een prima performance. Op Twitter werd verontwaardigd gereageerd...

El Clásico scoort

Tot slot een fikse opsteker voor Ziggosport, het kanaal waar Jack van Gelder onlangs een contract tekende. De zender besloot El Clásico, de voetbalwedstrijd tussen Real Madrid en Barcelona geheel gratis uit te zenden op het open kanaal. Heel wat voetbalfans hadden wel oren naar dit lokkertje en wisten het digitale themakanaal te vinden. Uiteindelijk zagen 403.000 mensen hoe Real met 0-4 ten onder ging.

Meer over