De TV van gisteren: 1,5 miljoen voor Sportgala

1,5 miljoen mensen zagen Max Verstappen en Sanne Wevers Sportman en Sportvrouw van het jaar worden. Daarmee was het Sportgala het best bekeken programma van de avond.

Jammer genoeg was Max Verstappen niet in levende lijve aanwezig in Hilversum, waarschijnlijk zat hij lekker in zijn woonplaats Monaco. Maar de Formule I-coureur was wel vereerd met zijn uitverkiezing.

Frank de Boer reikte de prijs van Sportman van het Jaar uit en deed dat niet heel handig...

Het hoogtepunt van de avond was een eerbetoon aan de dit jaar overleden grootheid Johan Cruijff. En vooral Frank Rijkaard maakte indruk met een mooi vertelde anekdote over hemzelf en Cruijff die samen stiekem een looptraining afsneden.

5 jaar later

Jeroen Pauw begon aan een nieuwe reeks 5 jaar later (808.000 kijkers) en zijn eerste gast was Diederik Samsom. Jeroen Pauw heeft een gelukkige hand van gasten kiezen, want Samsom is sinds vorige week PvdA-partijleider af. Dat leverde een emotioneel gesprek op over wat er allemaal misging tijdens het leiderschap van Samsom.

Bouquetreeks

RTL 4 scoorde niet zo best met op primetime een herhaling van de Bouquetreeks-film Trots en verlangen, een mierzoet liefdesverhaal met Noortje Herlaar en Jeroen Spitzenberger in de hoofdrollen. 559.000 mensen zwijmelden een paar uurtjes weg.

Meer over:

Reageren