De TV van gisteren: 1.57 miljoen voor Floortje bij de neushoorns

Na een paar ietwat activistische afleveringen was Floortje nu bij een neushoornopvang in Zuid-Afrika en dat beviel de kijkers goed.

Een paar weken geleden stond Floortje midden in de oorlog in Jemen, daarna volgde een trip naar een links-ecologische commune in Colombia. Niet alle Floortje naar het einde van de wereld-fans waren blij met die ontwikkeling. Maar deze week was het weer als vanouds. De presentatrice ging op bezoek bij de jonge Jamie die een neushoornopvang runde in Zuid-Afrika.

Met bijna 1,6 miljoen kjikers was Floortje naar het einde van de wereld het best bekeken programma na het Journaal en het nieuws van half acht.

Over mijn lijk

Voor Floortje deed Blue Planet 2 het goed met 1,2 miljoen kijkers, Daarna was het tijd voor de op een na laatste aflevering van Over mijn lijk (947.000) van dit seizoen. Presentator Valerio Zeno en de kijkers moesten in rap tempo afscheid nemen van veel van de zieke jongeren. En dat doet pijn.

De ontsnapping

Op NPO 2 was De slimste mens succesvol met 1,56 miljoen kijkers, RTL 4 had de première van de speelfilm De ontsnapping geprogrammeerd. In de film naar het boek van Heleen van Royen ontsnapt Isa Hoes uit haar perfecte leven om in een tropisch oord een affaire te beginnen met een knappe man. Dat leverde 778.000 kijkers op.

Meer over:

Reageren